Dataskyddsförklaring från Sparklubben.nu

Sparklubben.nu ägs och drivs av NordicLeads Oü (nedan ”Nordicleads/Sparklubben/ vi”). Dataskyddet är av särskild vikt för oss. Därför skulle vi, som ansvarig instans, vilja informera dig om typen, omfattningen och målen för eventuell insamling, lagring, översändning och/eller användning av persondata och beaktar härvid redan riktlinjerna i EU:s allmänna dataskyddsförordning (GDPR). Av detta skäl nämns redan nu våra kontaktuppgifter & företagsadress i denna dataskyddsförklaring. Ni kan när som helst nå oss med hjälp av företagsinformationen som listas nedan:

Företagsinformation
Nordicleads OÜ ( Registrerat varumärke Sparklubben.nu, Kontakt: info@sparklubben.nu)
Registreringsnummer: 14374572
Narva maantee 5, Tallin, Estland
info@nordic-leads.com

Ni kan alltid nå vårt dataskyddsombud/Personuppgiftsombud genom att skriva ett e-mail till: info@nordic-leads.com

Med den föreliggande förklaringen informerar vi er om aspekter av vårt erbjudande som är relevanta för dataskydd, i synnerhet:

Om insamlingen och lagringen av persondata
Om överföringen och användningen av persondata liksom
Om dina rättigheter

1. Integritet

Personlig data (bl a kön, för-och efternamn, e-postadress, födelsedatum, adress, telefonnummer) samlas in för att kunna identifiera de personer som registrerar sig på våra hemsidor. Detta görs för att kunna utse vinnare av våra tävlingar men även för att under och efter deltagandet kunna skicka målgruppsanpassad reklam/ marknadsföring (via e-post, telefon, postala utskick, SMS, MMS och övriga elektroniska medier). Det kan även förekomma att ditt personnummer kan komma att inhämtas genom någon av våra samarbetspartners i syfte att säkerställa Din identitet. Följande information kan, utöver de som angavs ovan, sparas:

De svar på eventuella frågor (intressefrågor, undersökningar och motsvarande) som deltagaren frivilligt får besvara under tävlingsdeltagandet, IP-adress som används under deltagandet tidsstämpel dvs datum/ tid vid tidpunkten för deltagandet, total tid (starttid och sluttid) vid deltagandet, den hemsida/ hemsidor som besöktes innan du deltagandet, den webbläsare och version av (t ex Firefox, Chrome, Internet Explorer) som används vid registreringen. Dessa uppgifter sparas dels för att säkerställa bästa möjliga tekniska upplevelse av våra hemsidor t ex anpassa design utifrån vilken webbläsare som används men även för att undvika missbruk/ fusk/ olaga intrång etc för våra tävlingar. Cookies & social plug ins.

På de hemsidor/ webbsidor där tävlingarna arrangeras används även cookies (kallas även ibland ”kakor” på svenska). Cookies är små textfiler som lagras på din dator. Cookie-filer gör ingen skada på din dator. De består endast av text och kan inte innehålla virus. Filerna tar praktiskt taget ingen plats. Det finns två typer av cookies. Den ena typen sparar en fil under en längre tid på besökarens dator, kakan har då ett utgångsdatum. Den används till exempel vid funktioner som talar om vad som är nytt sedan användaren senast besökte den aktuella webbplatsen förra gången. När utgångsdatumet passerats raderas kakan när användaren återkommer till den webbplats som skapade den. Den andra typen av cookies kallas sessions cookies (sessionskakor) och saknar utgångsdatum. Under tiden en användare är inne och surfar på en sida, lagras den här kakan temporärt i användarens dators minne exempelvis för att hålla reda på vilket språk denne har valt. Sessionskakor lagras inte under en längre tid på användarens dator, utan försvinner när användaren stänger sin webbläsare. Sparklubben använder den personliga information (kön, för- och efternamn, e-postadress, postadress, födelsedatum, telefonnummer etc) samt svar på de frågor/ undersökningar som kan förekomma i samband med deltagandet samt den tekniska informationen (cookies etc) för olika ändamål t ex:

1. För att kunna skicka skicka målgruppsanpassad information av marknadsförande karaktär inklusive reklam, erbjudanden och information om produkter/ tjänster via postala utskick, SMS, MMS, telefon, e-post. Detta för att möjliggöra varumärken/sponsorer/företag (vilka visas via länken ”sponsorer”) att kunna skicka skicka information/ reklam/ information utifrån de svar som har angetts av deltagarna i samband med tävlingen.

2. För att hantera/administrera vår databas

3. För att tredje part ska kunna kontakta dig med relevanta och intressant information/ reklam/ erbjudanden

4. För att kunna genomföra marknadsundersökning och analyser – för att kunna förbättra våra tjänster, hemsidor och det innehåll som visas för alla som besöker våra hemsidor.

2. Publicering av personlig information av vinnare
Genom att delta och registrera sig för/i någon av Sparklubbens/NordicLeads tävlingar & undersökningar godkänner respektive deltagare, att vid eventuell vinst, låta Sparklubben/NordicLeads använda vinnarens namn, bild- och videomaterial på vinnaren samt en kommentar angående vinsten och tävlingen. Informationen om vinnarna kommer att användas av oss dels för att visa alla tävlingsdeltagare vilken deltagare som vann tävlingen men även för övrig marknadsföring/ reklam i någon form av NordicLeads i alla länder där Sparklubben har verksamhet. Denna marknadsföringen kan ske t ex i form av publicering på hemsidor, via e-postutskick, banners och övrig elektronisk kommunikation samt övriga marknadsföringskanaler. Respektive deltagare är, genom att delta i tävlingen,  medveten om och införstådd om dessa förutsättningar för att delta i tävlingen och för att få eventuell vinst.

3. Hantering av personlig information
Personlig data, som ovan nämns, sparas för att kunna genomföra och administrera respektive tävling. Inga personliga uppgifter sparas eller lämnas vidare utan respektive deltagares samtycke. Detta samtycke ges genom att deltagare godkänner Tävlingsvillkoren och denna Integritetspolicy. Annonsören kommer enbart att lämna respektive personliga data vidare i det fall en deltagare har genomfört en beställning eller dylikt av en produkt/ tjänst i samband med deltagandet samt till de samarbetspartners vilka har angetts i samband med registreringen.

Annonsören vill härmed poängtera att respektive deltagare har därmed gett sitt godkännande/ medgivande, dvs en så kallat optin, till både Sparklubben/NordicLeads och dess samarbetspartners. Dessa får därigenom kontakta respektive deltagare med information/ reklam/ erbjudanden etc via e-post, telefon, SMS/ MMS, postala utskick. Annonsören vill poängtera att det i stor utsträckning rör sig om olika produkter/ tjänster som kommer att marknadsföras. Exempelvis kan en tävlingsdeltagare bli uppringd av en av våra samarbetspartners som vill informera alternativ vill sälja en produkt/ tjänst. Som all marknadsföring och reklam är det helt frivilligt att köpa de produkter/ tjänster som marknadsförs och är något som respektive tävlingsdeltagare frivilligt bestämmer.

Sponsorerna kan även komma att göra analyser på aggregerad nivå med hjälp av icke-identifierande data såsom kön, ålder, bostadsort med mera, i syfte att utvärdera utfallet av direktmarknadsföringskampanjer.

Det är möjligt att begära att bli borttagen från vår databas genom att skicka ett e-mail till info@sparklubben.nu eller till vår DPO/Personuppgiftsombud på adressen info@nordic-leads.com:

Ange i mejlet ditt fullständiga namn, födelsedatum och postadress. Genom att begära att bli borttagen från vår databas förfaller även din vinstchans. Annonsören kommer i förekommande fall enbart att spara de uppgifter som denne är enligt gällande lag tvingad att spara. Annonsören kommer, om det är rättsligt tvingande av någon juridisk instans, att lämna ut personlig information vid behov utan respektive persons medgivande.

Du har dock möjligheten att skriftligen begära ut ett registerutdrag på dessa uppgifter vi är tvingade att spara. Registerutdraget lämnas på begäran och är gratis. Lagstödet för denna rättighet med registerutdrag finner du i 26 § personuppgiftslagen. Du kan även läsa mer om detta under punkt 5 i denna Integritetspolicy.
4. Ändringar/ tillägg
Annonsören kommer att kunna ändra denna integritetspolicy särskilt om ny lag eller branschöverenskommelser uppstår som innebär att Annonsören bör ändra denna eller om Annonsören anser det motiverat att ändra denna av övriga skäl.

5. Dina rättigheter

Nödvändig hantering av personuppgifter och hantering med stöd av samtycke.

För att vi ska kunna samla in och hantera dina personuppgifter krävs att du samtycker till behandlingen. Du lämnar samtycke till hantering av dina personuppgifter i samband med att du använder våra tjänster och tävlingar på vår domän.

5.1 Återkallelse av samtycke
Du kan när som helst välja att återkalla ditt samtycke genom att kontakta oss på kontaktuppgifterna i stycket i början av denna text och i slutet av denna text. Om du återkallar ditt samtycke kommer vi att radera de personuppgifter vi har kring samtycket och upphöra med den behandling som omfattades av samtycket.

Det kan förekomma att samma personuppgift behandlas både med stöd av samtycke och med stöd av att uppgiften är nödvändig eller med stöd av andra regler. Det innebär att även om du återkallar ditt samtycke och den behandling som grundas på samtycket upphör, kan personuppgiften ändå finnas kvar hos oss för andra ändamål. T.ex. om du begär att vi blockerar framtida tävlingsdeltaganden med dina personuppgifter eller om det krävs att vi rättsligt lagrar historiken kring hur vi behandlat ditt samtycke/deltagande tidigare.

5.2 Rätt att få information om vilka personuppgifter vi har sparade om dig

Om du vill ha information om vilka uppgifter vi har registrerade om dig kan du skriftligen ansöka om detta på ovanstående adress. Registerutdraget lämnas på begäran och är gratis en gång per år.
Lagstödet för denna rättighet med registerutdrag finner du i 26 § personuppgiftslagen

5.3 Hur går jag tillväga för att begära ett registerutdrag?

Du skriver och begär ett registerutdrag från Sparklubben/NordicLeads till vår DPO/Personuppgiftsombud. OBS! Du måste skiva ut & skriva under din ansökan eftersom den ska innehålla din namnteckning, du kan alltså inte bara skicka ett e-mail utan du får bifoga ditt utdrag som ett scannat dokument. Märk e-mailets  ämne med ”Personuppgiftsutdrag – till Nordicleads/sparklubbens Personuppgiftsombud”.

Så här kan du skriva:

Nordicleads/sparklubbens Personuppgiftsombud
Härmed ansöker jag om information enligt 26 § personuppgiftslagen.
…………………………………………………………………………  (Ort och datum)
…………………………………………………………………………   (Namnteckning)
…………………………………………………………………………   (Namnförtydligande, personnummer och adress.)
………………………………………………………………………….  (e-mail/telefonnummer)

5.4 Rätt till kontroll över dina personuppgifter
Du har rätt att begära att uppgifterna om dig ska raderas, kompletteras eller rättas. Du har också rätt att begära att behandlingen av dina personuppgifter begränsas till vissa ändamål och till exempel inte används för direktreklam eller s.k. profilering.

5.5 Om du vill klaga
Den som anser att ett företag bryter mot PUL eller annan integritetslagstiftning kan vända sig till Datainspektionen. Läs mer på Datainspektionens webbplats, https://www.datainspektionen.se/kontakta-oss/

©2019, Sparklubben

Företagsinformation
Nordicleads OÜ ( Registrerat varumärke Sparklubben.nu)
Registreringsnummer: 14374572
Narva maantee 5, Tallin, Estland
info@nordic-leads.com

Ni kan alltid nå vårt dataskyddsombud/Personuppgiftsombud på: info@nordic-leads.com

SÖK